Начин на приготвяне
Обелете ябълката и я почистете, след това я смелете на пюре заедно с рома, захарта и портокаловия сок. Добавете яйцето и налейте олиото.
Сипете киселото мляко с угасената в него сода. Разбъркайте всичко до хомогенна смес. Добавете ванилията, кокосовите стърготини, канелата и брашното. Трябва да се получи смес, малко по-гъста от кексовата.
Ако е необходимо - добавете още малко брашно.
Загрейте фурната на 170 градуса.
Покрийте тава с хартия за печене и слагайте по половин лъжица от сместа на купчинка. Оставяйте разстояние между сладките.
Изпечете ги на два пъти до почервеняване - около 15 минути са необходими.
Поръсете охладените сладки с пудра захар. Ако желаете, може да слепите сладките две по две с ябълково сладко.
Получават се меки сладки, приятни за бърза закуска или в компанията на кафе.
Сладките с ябълки и канела са готови.