Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с ябълки и канела

Кифлички с ябълки и канела

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Кифлички с ябълки и канела
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24
"Чудни ябълкови кифлички, които освен че са много вкусни, ухаят на канела и на мили спомени"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • захар - 7 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл за маята
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 щипка
  • мая - 20 г
  • брашно - 700 г
  • плънка
  • ябълки - 1 голяма
  • кафява захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л. равна
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в топла вода с 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно, оставя се да бухне.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса 1 час.

Разделя се на 3 части, всяка се точи на кръгла кора, нарязва се на триъгълници.

Обелена ябълка се нарязва на малки кубчета, смесваме със захар и канела и разбъркваме.

След като пусне сок, отделяме само плодовете да не се спихне тестото.

В широката част се поставя ябълкова плънка по 1 ч.л. и навиваме на кифлички, като при върха се правят 2 разреза. Нареждаме върху хартия за печене.

След 15 минути се намазва с разбит жълтък с малко олио и поръсваме сусам.

Печем пухкавите кифлички в загрята фурна 180°C до златисто!

Вкусни кифлички с ябълки и канела и с аромат на есен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: