ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Сладки коледни маслени гевречета

Сладки коледни маслени гевречета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1253992k123
22/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
25

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашно с щипка бакпулвер, щипка сол и половин лъжичка канела. Добавете захарта, яйцето и нарязаното масло. Овкусете с настърганата кора от 1 портокал.

Постепенно замесете меко маслено тесто. Оформете го на топка. Огънете я със стреч фолио и приберете в хладилник за час.

Сложете хартия за печен в голяма тава. От вече охладеното тесто късайте топчета с големината на орех.

Направете ги на фитил и прегънете двата края навътре, кръстосвайки и притискайки леко.

Изпечете масленките в загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути.

Охладете ги на решетка и поръсете обилно с пудра захар. Готовите сладки съхранявайте в кутия с капак.

Сладките коледни маслени гевречета са готови.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: