Сладки коледни маслени гевречета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
45
152
1k
8
22/12/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашно с щипка бакпулвер, щипка сол и половин лъжичка канела. Добавете захарта, яйцето и нарязаното масло. Овкусете с настърганата кора от 1 портокал.

Постепенно замесете меко маслено тесто. Оформете го на топка. Огънете я със стреч фолио и приберете в хладилник за час.

Сложете хартия за печен в голяма тава. От вече охладеното тесто късайте топчета с големината на орех.

Направете ги на фитил и прегънете двата края навътре, кръстосвайки и притискайки леко.

Изпечете масленките в загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути.

Охладете ги на решетка и поръсете обилно с пудра захар. Готовите сладки съхранявайте в кутия с капак.

Сладките коледни маслени гевречета са готови.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар