Вита баница с домашни кори

13/01/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо40
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - около 400 грама
  • сол
  • яйца - 1
  • оцет - 1 к.л.
  • вода - около 50 мл
  • За плънката
  • яйца - 4
  • сирене - 200 грама
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от 1 яйце, брашното, няколко капки оцет и малко вода. Оставете готовото тесто да почине около 30 минути, като го намажете добре с олио, за да не съхне.

Накъсайте тестото на малки топчета. Намаслете хубаво масата, на която ще работите, и с помощта на точилката разточете тънки кори (прозрачни даже).

Разбийте 4-те яйца и 200 г сирене и на всяка кора слагайте от плънката, като допълнително нарязвате малко масло. Навивайте корите на рехави рула, след това на охлюв. Редете ги в намаслената тава. Процедирайте така до изчерпване на количествата.

Намажете баницата с остатъка от плънката и я оставете да почине за 30 минути. Сложете в студена фурна и печете витата баница до готовност.

След като се позапече, напръскайте обилно с вода и върнете за 10-тина минути - така ще стане хрупкава и още по-вкусна.

Витата баница с домашни кори е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар