Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Ябълков щрудел с бутер тесто

Ябълков щрудел с бутер тесто

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Ябълков щрудел с бутер тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Лесен за приготвяне и в същото време божествено вкусен ябълков щрудел с аромат на канела"

Необходими продукти

  • бутертесто - 1 лист, правоъгълен (300 г)
  • ябълки - 2 малки
  • орехи - шепа едро зарязани
  • прясно мляко - за намазване
  • канела - 1 ч.л.
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • лимонов сок
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, след което ги нарежете на малки парчета. Полейте ги със сока от 1 лимон и поръсете с канелата и кафявата захар. Добавете наситнените орехи и разбъркайте всичко.

Върху хартия за печене разстелете бутертестото. С помощта на остър нож направете ленти, които са широки около 1 см, в двата срещуположни края, стигайки до средата на листа. В единия ненарязан (срещуположен) края сложете от плънката и разстелете.

Покрийте с другия ненарязан край. Започнете да правите плетка, като вземата една лента от единия край и кръстосвате с друга от срещуположния край.

Намажете щрудела с прясно мляко. Печете в загрята на 200 градуса фурна около 5 минути, след коео намалете градусите на 180 и печете до готовност.

Ябълковият щрудел с бутер тесто е чуден!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: