Начин на приготвяне
Обелете ябълките, след което ги нарежете на малки парчета. Полейте ги със сока от 1 лимон и поръсете с канелата и кафявата захар. Добавете наситнените орехи и разбъркайте всичко.
Върху хартия за печене разстелете бутертестото. С помощта на остър нож направете ленти, които са широки около 1 см, в двата срещуположни края, стигайки до средата на листа. В единия ненарязан (срещуположен) края сложете от плънката и разстелете.
Покрийте с другия ненарязан край. Започнете да правите плетка, като вземата една лента от единия край и кръстосвате с друга от срещуположния край.
Намажете щрудела с прясно мляко. Печете в загрята на 200 градуса фурна около 5 минути, след коео намалете градусите на 180 и печете до готовност.
Ябълковият щрудел с бутер тесто е чуден!