Начин на приготвяне
Обелете гъбите и ги нарежете на парчета.
Обелете, измийте и нарежете праза на дребно. Загрейте тиган с 3 с.л. олио и изпържете гъбите до златисто.
Добавете праза и пържете, докато омекне. Сложете стафидите, а след няколко минути и ориза.
Пържете, докато стане прозрачен. Добавете подправките и налейте 1/2 ч.ч вода.
Щом поеме ориза, изключете и отстранете от котлона.
Напълнете сармичките, завийте и подредете в подходяща тавичка.
В същия тиган налейте 3 ч.ч. вода и сложете на котлона да заври.
Махнете и залейте зелевите сармите.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете и сервирайте постни сармички със стафиди и кисело зеле.