Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сармички със стафиди и кисело зеле

Постни сармички със стафиди и кисело зеле

Постни сармички със стафиди и кисело зеле
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кисело зеле - 6 бр. листа
  • праз - 1 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • стафиди - шепа
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • джоджен
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на парчета.

Обелете, измийте и нарежете праза на дребно. Загрейте тиган с 3 с.л. олио и изпържете гъбите до златисто.

Добавете праза и пържете, докато омекне. Сложете стафидите, а след няколко минути и ориза.

Пържете, докато стане прозрачен. Добавете подправките и налейте 1/2 ч.ч вода.

Щом поеме ориза, изключете и отстранете от котлона.

Напълнете сармичките, завийте и подредете в подходяща тавичка.

В същия тиган налейте 3 ч.ч. вода и сложете на котлона да заври.

Махнете и залейте зелевите сармите.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете и сервирайте постни сармички със стафиди и кисело зеле.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: