Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за спагети»Сос Болонезе с червено вино

Сос Болонезе с червено вино

Сос Болонезе с червено вино
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • кайма - 400 г
  • моркови
  • лук
  • чесън
  • червено вино - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 800 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • босилек
  • захар - 1 ч.л.
  • чили - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно.

Загрейте тиган с малко мазнина и ги запържете. Добавете настъргания морков, а след няколко минути и каймата.

Пържете, докато стане на трохи. Налейте виното и изчакайте да се изпари алкохолът или около 5 минути.

Добавете доматите и подправките. Намалете котлона и варете до готовност на соса за спагети.

Сос Болонезе е подходящ за всякакъв вид паста.

Може дори да използвате сос Болонезе с червено вино за направата на любимата си лазаня.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: