Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Класически Турски Бурма Кадаиф

Класически Турски Бурма Кадаиф

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Класически Турски Бурма Кадаиф
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"Ако ще хапвате нещо сладичко, то нека е класически турски кадаиф - така поне няма да съжалявате за поетите калории, защото вкусът на този десерт ще ви накара да забравите да ги броите"

Необходими продукти

  • кадаиф - 500 г, пресен
  • захар - 900 грама
  • вода - 900 мл
  • орехи - 200 г, натрошени
  • лимони - 1 с.л. изцеден сок
  • масло - 125 грама
  • кори за баница - 1 пакет от тънките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разстелете корите. В долния край на всяка една кора разпределете кадаифа равномерно и завийте на хубаво стегнато руло.

С остър нож нарежете на резени с дебелина около 3 см. Подредете ги в тава и печете в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Оставете кадаифа да изстине.

В тенджера смесете водата със захарта и варете около 30 минути. Охладете за 10-тина минути и добавете лимоновия сок.

Разтопете маслото на котлона - суроватката от него трябва да се отдели и изпари.

Залейте с маслото студения кадаиф. След това залейте и с горещия сироп, поръсете обилно с натрошените орехи.

Покрийте готовия кадаиф с фолио и с кърпа и оставете да си попие добре сиропа.

Класическият Турски Бурма Кадаиф е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: