Начин на приготвяне
Първо направете сиропа. Сипете 500 грама захар в дълбока тенджера и налейте 500 мл вода.
Оставете захарния сироп да заври, разбърквайки до разтопяването на захарта. След 15-тина минути махнете от огъня. Ако пък обичате по-гъст сироп, още повече време на котлона.
Прибавете ванилията към сиропа, а малко преди да махнете от огъня, добавете маслото да се разтопи.
Охладете сиропа и полейте кадаифа. Оставете да се сиропира и напои много добре.
Натрошете бисквитите и поръсете десерта.
Сложете по една орехова ядка върху всяко парче кадаиф. Може да ги смелите и да поръсете навсякъде - изборът е ваш.
Сиропираният кадаиф с орехи и бисквити е страхотен - с маслен вкус и неустоим аромат.