Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Класически Крем Заварной

Класически Крем Заварной

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Класически Крем Заварной
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 - 510 мл
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 пакетче от 2 г
  • захар - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крем Заварной е добре познат яйчен крем за торти, който се прави с малко повече масло.

Подходящ е за всякакви сладкиши и много често се ползва за популярната торта Наполеон.

Първата стъпка от приготвянето му е загряването на захарта и млякото на умерен котлон.

През това време разбийте брашното и яйцата и ги добавете към млякото, намалявайки котлона до минимална степен.

Разбъркайте добре, леко увеличете температурата, за да се свари кремът. След 5-8 мин. трябва да се сгъсти. Добавете маслото и отново разбъркайте хубави.

Класическият Крем Заварной може да разсипете в чашки и да декорирате по желание с шоколад, бисквити, плодове или друго, а може да използвате и за любим десерт.

Ако изберете втория вариант, изчакайте крема да изстине добре.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: