Начин на приготвяне
Крем Заварной е добре познат яйчен крем за торти, който се прави с малко повече масло.
Подходящ е за всякакви сладкиши и много често се ползва за популярната торта Наполеон.
Първата стъпка от приготвянето му е загряването на захарта и млякото на умерен котлон.
През това време разбийте брашното и яйцата и ги добавете към млякото, намалявайки котлона до минимална степен.
Разбъркайте добре, леко увеличете температурата, за да се свари кремът. След 5-8 мин. трябва да се сгъсти. Добавете маслото и отново разбъркайте хубави.
Класическият Крем Заварной може да разсипете в чашки и да декорирате по желание с шоколад, бисквити, плодове или друго, а може да използвате и за любим десерт.
Ако изберете втория вариант, изчакайте крема да изстине добре.
Да ви е сладко!