Рибена плакия

12/10/2013
Агнеса
отАгнесаНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 579
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 кг, може и сом
  • лук - 1 кг
  • чесън - 7 скилидки
  • олио - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • доматена салца - 1 ч.ч.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете нарязания на филии лук. Овкусете със сол и черен пипер. Когато лукът омекне, добавете пресования чесън, дафиновия лист и доматената салца, размита с малко студена вота.

Задушавайте продуктите до пълното омекване на лука.

Рибата може да се пече цяла или на парчета, важното е да се осоли и остави на студено поне 1 час преди печене.

Задушените лук и домати се разстилат на дъното на малка тава. Отгоре се слага рибата. Покрива се с магданоз и се пече около 60 минути на 150 градуса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар