Жарени свински шишчета

ЗориЗори
Новак
1695415k269
Жарени свински шишчета
Снимка: Зори
1 / 3
17/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 килограм без кост, нарязани на тънки дълги ленти
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • синап - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • бял пипер - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1/2 к.л. едър
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л. (или гъсто доматено пюре)
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • за гарнитура
  • зехтин - 8 с.л. или олио
  • пресни картофи - 8 не много едри
  • морска сол - 1 ч.л., смляна
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са ви 8 парчета алуминиево фолио.

Нарежете свинските гърди на дълги и тънки ивички, които са широки около 3 см. Сложете ги в съд, в който ще се мариноват. Стрийте сухите подправки - синап, всички видове пипер, ригана и чубрица.

Натрийте добре гърдите, посолете и намажете със смесените кетчуп и олио. Оставете в хладилник да се мариноват за няколко часа, най-добре за цяла нощ.

След това навийте всяка лента месо около шишче, за да се получи спирала. Измийте хубаво картофите и без да ги белите, ги сложете в парче фолио.

Цепнете всеки картоф в средата под формата на кръст и поръсете със смляна морска сол, кимион, чубрица, мащерка и черен пипер.

Полейте с малко олио и завийте във формата на пакетче.

Разпалете огън и подгответе жарта за печенето. Разровете жарта и сложете картофите.

Скарата сложете отгоре, намажете с парче сланина и изпечете шишчетата.

Разровете печените картофи и поднесете с топлите шишчета.

Жарените свински шишчета са чудни!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: