Начин на приготвяне
Необходими са ви 8 парчета алуминиево фолио.
Нарежете свинските гърди на дълги и тънки ивички, които са широки около 3 см. Сложете ги в съд, в който ще се мариноват. Стрийте сухите подправки - синап, всички видове пипер, ригана и чубрица.
Натрийте добре гърдите, посолете и намажете със смесените кетчуп и олио. Оставете в хладилник да се мариноват за няколко часа, най-добре за цяла нощ.
След това навийте всяка лента месо около шишче, за да се получи спирала. Измийте хубаво картофите и без да ги белите, ги сложете в парче фолио.
Цепнете всеки картоф в средата под формата на кръст и поръсете със смляна морска сол, кимион, чубрица, мащерка и черен пипер.
Полейте с малко олио и завийте във формата на пакетче.
Разпалете огън и подгответе жарта за печенето. Разровете жарта и сложете картофите.
Скарата сложете отгоре, намажете с парче сланина и изпечете шишчетата.
Разровете печените картофи и поднесете с топлите шишчета.
Жарените свински шишчета са чудни!