Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена Чеснова Пъстърва

Печена Чеснова Пъстърва

ЗориЗори
Новак
1715465k
Печена Чеснова Пъстърва
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Моментът винаги е подходящ за порция печена чеснова пъстърва, особено ако е приготвена по тази рецепта"

Необходими продукти

  • дъгова пъстърва - 2 бр. (всяка по 500 г)
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • копър - 1 връзка
  • зехтин - 50 мл
  • лимони - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата от вътрешностите. Люспите може да махнете с белачка, плъзгайки я от опашката към главата на рибата. Щом сте готови, я овкусете с черен пипер и сол отвън и отвътре.

Нарежете на ситно копъра. Морковите обелете и също нарежете или минете на ренде. Обелете чесъна и го накълцайте. Лимоните нарежете на полумесеци.

С остър нож направете няколко разреза по дължина на пъстървата и сложете по едно парченце чесън и един резен лимон в тях.

В купа смесете морковите, останалия чесън и копъра с черен пипер, сол и зехтин. Разбъркайте добре. Напълнете с тях пъстървите и добавете останалите резени лимон.

Пригответе предварително намазнена тава. Сложете в нея рибите и ги полейте с малко зехтин. Завийте с алуминиево фолио.

Сложете в топла фурна за 20 мин. на 180 градуса. Когато времето измине, махнете фолиото от печената пъстърва и върнете за още няколко минути.

Печената риба трябва да има златист загар.

Добър апетит с тази невероятна Печена Чеснова Пъстърва!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: