Начин на приготвяне
Почистете пъстървата от вътрешностите. Люспите може да махнете с белачка, плъзгайки я от опашката към главата на рибата. Щом сте готови, я овкусете с черен пипер и сол отвън и отвътре.
Нарежете на ситно копъра. Морковите обелете и също нарежете или минете на ренде. Обелете чесъна и го накълцайте. Лимоните нарежете на полумесеци.
С остър нож направете няколко разреза по дължина на пъстървата и сложете по едно парченце чесън и един резен лимон в тях.
В купа смесете морковите, останалия чесън и копъра с черен пипер, сол и зехтин. Разбъркайте добре. Напълнете с тях пъстървите и добавете останалите резени лимон.
Пригответе предварително намазнена тава. Сложете в нея рибите и ги полейте с малко зехтин. Завийте с алуминиево фолио.
Сложете в топла фурна за 20 мин. на 180 градуса. Когато времето измине, махнете фолиото от печената пъстърва и върнете за още няколко минути.
Печената риба трябва да има златист загар.
Добър апетит с тази невероятна Печена Чеснова Пъстърва!