Спаначена супа с агнешки главички

11/10/2013
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 303
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки глави - 2 бр.
  • спанак - 500 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 8 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешките глави, залейте ги с 6 ч.ч. подсолена вода и варете на тих огън до пълното им разваряване. Сварените глави се изваждат и обезкостяват.

Месото, мозъкът и езикът се нарязват на ситно и се връщат обратно в бульона. Оставят се да кипнат, добавя се ситно нарязаният спанак и се оставя на тих огън.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до омекване в силно сгорещената мазнина. Добавя се брашното, червения пипер и се запържва още 1- 2 минути. Запръжката се разрежда с малко бульон, след което се изсипва при свареното месо.

Продуктите се оставят да се варят още около 10-15 минути на тих огън. Супата се сваля от огъня и се застроява със смес от кисело мляко и разбитото яйце. Поръсва се с черен пипер и се поднася гореща.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар