Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Украинска рецепта за борш

Украинска рецепта за борш

НикиНики
Новак
2358413k
Украинска рецепта за борш
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зеле - 1/2 бр. зелена
  • червено зеле - 1/2
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • бекон - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • копър
  • цедено мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарязваме на ивички.

Морковите, целината и доматите, почистваме и настъргваме.

Лука нарязваме на ситно. Поставяме всички продукти в дълбока тенджера с мазнина и задушаваме.

Окусяваме с подправки и наливаме вода, добавяме нарязания бекон.

Варим борша до готовност.

Накрая поръсваме с пресен магданоз.

По-желание сервираме с лъжица цедено мляко или сметана украинския борш.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: