Начин на приготвяне
Пресейте в купа брашното заедно с бакпулвера. Добавете ваниловата есенция и ваниловата захар, омекналото масло и яцйето.
Замесете постепенно гладко тесто, което се оформя на топка и се слага в хладилника, за да стегне.
Разточете охладеното тесто на кора върху предварително набрашнена повърхност. С помощта на чаши или рингове изрежете венчетата. Наредете ги в тава с хартия за печене.
Сложете в загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути - или докато видите, че краищата порозовяват.
Покрийте празничните коледни гевречета с роял айсинг и декорация с перлички и листенца розмарин.
За да приготвите глазурата, сложете в дълбок съд пресятата пудра захар, лимоновия сок и царевичното нишесте.
Разбийте до получаване на гладка хомогенна смес. Сипете глазурата в пош и шприцовайте върху гевречетата.
Имайте предвид, че декорацията трябва да се постави веднага, още докато роял айсингът не е стегнал.