Начин на приготвяне
Първо започнете с приготвянето на сиропа. Смесете съставките за него и варете 5 минути, след което го оставете да се охлади.
Смесете гриса с пресятото брашно, стафидите и бакпулвера. В купа разбийте захарта с яйцата, сипете олиото, ванилиите и киселото мляко.
След всеки добавен продукт разбивайте старателно сместа. Прибавете смесените съставки на части, бъркайки.
Сипете сместа за сладкиша в намазнена и набрашнена тава. Печете на 180 градуса за 40 минути.
Нарежете готовия сладкиш на парчета и докато е горещ го залейте със студения сироп.
Намажете с конфитюра и поръсете сиропирания сладкиш с кокосовите стърготини.
Любимият сладкиш с грис на нашите баби е готов.