Истинска домашна саралия

07/12/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо429
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете сиропа в малка тенджера. Махнете от котлона и добавете към него ванилията и лимоновия сок, след което оставете да се охлади.

В купа смесете смлените лешници с галетата и кафявата захар.

Разтворете корите и всяка една прегънете по средата по дължина. С четка леко намажете с разтопеното масло и поръсете с 1-2 лъжици от плънката.

С помощта на тънка точилка навийте на руло, съберете двата края като хармоника и махнете точилката.

В намаслена тава наредете баклавата. Последните кори трябва да са с настърганата ябълка, парчета локум и захар. Навийте ги на рулце и срежете на 2 по средата - така ще се напълни тавата.

Залейте отгоре баклавата с останалото масло. Печете в загрята на 190 градуса фурна до златист цвят.

Извадете и залейте топлата баклава със студения сироп. Оставете да престои 1 нощ.

Истинската домашна саралия е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар