Начин на приготвяне
Загрейте половината олиото и запържете нарязания на тънки полумесеци лук и пресования чесън. Добавете нарязаните на ленти чушки и задушавайте 5 минути до омекване на зеленчуците. Налейте рибния бульон и варете около 5 минути.
Загрейте остатъка от олиото и запържете нарязаното на кубчета филе от хек, но за не повече от 3-4 минути. Полейте с 40 мл пресен лимонов сок. Разбъркайте и добавете към врящия рибен бульон.
Смесете брашното с водата и разбъркайте до получаването на каша, която изсипете при останалите продукти. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Оставете рибената чорба да поври още 4-5 минути. Свалете от котлона и добавете нарязано на парченца авокадо. Гарнирайте с лимонови резени и поднесете с лют сос Рибена чорба по карибски.