Начин на приготвяне
В подходяща дълбока купа смесете 1 1/2 с.л. горчицата, 1 1/2 с.л. петмез, 1 1/2 с.л. бърбън и половината от чилито. Продуктите се смесват до получаването на еднородна смес. В тази смес се добавят свинските котлети и се оставят поне 2 часа на студено, за да се мариноват.
Отцедете пържолите от маринатата и ги поставете в плитка тавичка. Добавете бататите, нарязани на филии и ги изпечете по 8-10 минути от двете страни. Оставете ги да се охладят.
В отделен съд смесете останалите бърбън, горчица, петмез и чили. Добавете ситно нарязания лук, 125 мл лимонов сок, накълцан преен магданоз и сол на вкус. Разбийте енергично. При непрекъснато бъркане добавете и олиото.
Накъсайте марулите на хапки. Цветното зеле и котлетите нарежете на сънти ленти. Добавете ябълките, които предварително сте обелили и нарязали на кубчета, както и изпечените батати. Разбъркайте и пролейте с приготвения сос. Поднася се веднага.