Начин на приготвяне
В касерола сложете млякото, гриса, захарта и ванилията. Изчакайте да заври и намалете котлона.
Варете при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Трябва да е гъст кремът, иначе може да изтече при печене.
Махнете от котлона и добавете кравето масло. Оставете да се охлади напълно.
Обелете, измийте и настържете ябълките. Изстискайте сока, ако са водни.
Отворете корите и вземете един лист. Поръсете с олио и сложете втори лист. Отново олио и ръснете с рендосаните ябълки. Поръсете с кафявата захар.
Сложете крема с грис в единия край и завийте на руло.
Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Постъпете по същия начин и с останалите кори.
Готовите банички намажете с олио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто.
Извадете и оставете мини баничките с ябълки да се охладят, преди да сервирате.