Начин на приготвяне
Нарязваме тиквата и я задушаваме в тавичка с малко вода във фурната до омекване и изпарение на течността. Намачкваме я и отделяме 1/3 от нея настрани.
Към по-голямото количество тиква добавяме шарлана и 2 ч.л. от стевията.
Разбиваме яйцата и ги сипваме при тиквата. Добавяме оризовото брашно и бакпулвера. Разбъркваме.
Нарязваме сливите на парчета и ги добавяме. Отново разбъркваме и изсипваме в малка форма, покрита с хартия за печене.
Печем на 200 градуса 25 минути. Оставяме да се охлади и изваждаме от формата.
Смесваме скира с останалата 1 ч.л. стевия и ванилията.
С лъжица сипваме равномерно отгоре върху тиквената основа, като се стараем да създаваме височина.
Внимателно поставяме равномерно отгоре с малка лъжичка от отделената тиква.
Накрая поръсваме тиквения сладкиш с малко канела.
Нашият здравословен сладкиш с тиква е готов.