Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Байганети с шунка и кашкавал

Байганети с шунка и кашкавал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Байганети с шунка и кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Хапвайте байганетите с шунка и кашкавал като мезе или предястия - чудесни са и с любимо питие"

Необходими продукти

  • шунка - 100 - 120 г тънки слайсове
  • кашкавал - 350 г
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • чесън на прах - 2 щипки, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте поотделно белтъците и жълтъците, докато придобият пухкава текстура.

Към жълтъците налейте бирата, а след това и брашното на части.

Подправете панировката със сол, чесън на прах и по желание и черен пипер.

Добавете на части към сместа пухкавите белтъци, като разбърквате плавно с шпатула.

Ако панировката ви се види рядка, сложете още брашно.

Непосредствено преди да приготвяте байганетите, извадете студения кашкавал от хладилника.

Нарежете го на едри кубчета - хапки, и всяка завивайте в тънък лист шунка, изрязан в размера на парчето кашкавал. Шунката трябва да полепне добре, затова е важно да е наистина тънък слайс.

Потапяйте парченцата в панировката и пържете в загрятото олио до златисто.

Изваждайте върху кухненска хартия, която да поеме мазнината от пърженето.

Поднесете топли тези вкусни байганети с шунка и кашкавал и хапвайте за мезе с чаша бира или вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: