Меденки без месене

Аника ВойтАника Войт
Експерт
183
650
1k
22
1
24/11/2020
"Много сполучливи меденки без месене - и начинаещ кулинар ще се справи с тях"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо414
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбиваме яйцата заедно със захарта и олиото. Добавяме меда и отново разбъркваме за кратко. Добавяме канелата също.

Брашното заедно с бакпулвера пресяваме в отделен съд. Започваме да го добавяме към сместа. Добавяме по малко и разбиваме с миксера.

Получава се лепкава смес, която е по рядка от обикновеното тесто за меденки и няма нужда от месене.

Загряваме фурната на 180 градуса.

Застиламе две големи тави с хартия за печене.

Взимаме две лъжици и с тяхна помощ загребваме от сместа и поставяме в тавите малко (колко орех) количеството.

Печен меденките без месене в предварително загрта фурна около 10-12 минути. Наблюдавайте, за да не изгорят.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар