Толумбички с грис

Толумбички с грис
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции40

Необходими Продукти

  • вода - 2 в.ч.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 1/2 в.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • грис - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • за сиропа
  • вода - 2 в.ч.
  • захар - 2 в.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • портокали - кората от 1 бр.
  • лимони - кората от 1 бр.
  • за поръсване
  • шамфъстъци - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Толумбички с грис - за любителите на сиропирани сладкиши и сладки.

В касерола сложете водата, солта, захарта и кравето масло на котлона. Изчакайте да заври и махнете. Добавете брашното и бъркайте енергично до еднородно, лепкаво тесто. Добавете яйцата едно по едно до пълното им усвояване. Шприцовайте толумбичките в загрята маслена баня и изпържете до златисто. Извадете върху кухненска хартия и заделете.

В друга касерола направете захарния сироп. Сложете водата и захарта и махнете, когато заври. Добавете лимоновия сок и настърганите кори от лимон и портокал. Изчакайте да изстине напълно. Потопете толумбичките в сиропа и извадете с решетъчна лъжица. Подредете в подходяща чиния сиропираните сладки.

Смелете шамфъстъка с кухненски робот. Поръсете всяка толумбичка и сервирайте.

Бележка: в.ч. - водна чаша.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: