Начин на приготвяне
Толумбички с грис - за любителите на сиропирани сладкиши и сладки.
В касерола сложете водата, солта, захарта и кравето масло на котлона. Изчакайте да заври и махнете. Добавете брашното и бъркайте енергично до еднородно, лепкаво тесто. Добавете яйцата едно по едно до пълното им усвояване. Шприцовайте толумбичките в загрята маслена баня и изпържете до златисто. Извадете върху кухненска хартия и заделете.
В друга касерола направете захарния сироп. Сложете водата и захарта и махнете, когато заври. Добавете лимоновия сок и настърганите кори от лимон и портокал. Изчакайте да изстине напълно. Потопете толумбичките в сиропа и извадете с решетъчна лъжица. Подредете в подходяща чиния сиропираните сладки.
Смелете шамфъстъка с кухненски робот. Поръсете всяка толумбичка и сервирайте.
Бележка: в.ч. - водна чаша.