Начин на приготвяне
В тенджера сложете водата, олиото, солта и захарта. Щом заври, махнете от котлона. Сложете течността в купа и добавете брашното. Вземете миксера и сложете бъркалките за тесто. Бъркайте до лепкаво, еднородно тесто за толумбички. Счупете едно яйце и отново разбъркайте с миксера до пълното му усвояване. Спрете и счупете второ и така направете и с третото.
В касерола направете сиропа, като загреете до точка на кипене захарта и водата. Махнете от котлона и добавете лимоновия сок. Оставете да изстине напълно.
Напълнете пош с накрайник и шприцовайте в нагорещена маслена баня толумбичките. Изпържете ги до готовност от двете страни. Извадете в чиния да изстинат.
Пуснете в сиропа и оставете за няколко минути. Извадете и подредете в подходяща чиния. Сложете пресните плодове и полейте с шоколадовия топинг.
Уникални сочни толумбички без масло!
Бележка: в.ч. - водна чаша