Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Сочни толумбички без масло

Сочни толумбички без масло

Сочни толумбички без масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
40

Необходими Продукти

  • вода - 2 в.ч.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 1/2 в.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • грис - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • за сиропа
  • вода - 2 в.ч.
  • захар - 2 в.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • за гарниране
  • топинг - шоколад
  • плодове - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете водата, олиото, солта и захарта. Щом заври, махнете от котлона. Сложете течността в купа и добавете брашното. Вземете миксера и сложете бъркалките за тесто. Бъркайте до лепкаво, еднородно тесто за толумбички. Счупете едно яйце и отново разбъркайте с миксера до пълното му усвояване. Спрете и счупете второ и така направете и с третото.

В касерола направете сиропа, като загреете до точка на кипене захарта и водата. Махнете от котлона и добавете лимоновия сок. Оставете да изстине напълно.

Напълнете пош с накрайник и шприцовайте в нагорещена маслена баня толумбичките. Изпържете ги до готовност от двете страни. Извадете в чиния да изстинат.

Пуснете в сиропа и оставете за няколко минути. Извадете и подредете в подходяща чиния. Сложете пресните плодове и полейте с шоколадовия топинг.

Уникални сочни толумбички без масло!

Бележка: в.ч. - водна чаша

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: