Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Бабината пилешка каша

Бабината пилешка каша

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Бабината пилешка каша2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • вода - около 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се сваряват. Може да използвате и бяло месо, останало от печено пиле. Става много по-вкусно.

Местото се смачква много добре в дървено хаванче. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото.

Добавят се месото и нарязания на ситно чесън и се заливат с един литър вода.

Когато водата заври, се слагат черният, червеният пипер и солта. Ястието се оставя да къкри на котлона за около 30 минути.

Брашното се разбива с хладка вода до получаване на хомогенна смес и се прибавя на тънка струйка и при непрекъснато бъркане към кашата с пиле.

Бабината пилешка каша се поднася поръсена с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: