Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Воденички с кашкавал и праз лук

Воденички с кашкавал и праз лук

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Воденички с кашкавал и праз лук
Снимка: Геновева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • лук - 3 глави
  • праз - 1/2 стрък
  • кашкавал - 70 г
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • вегета
  • унисос
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се измиват и се сваряват в тенджера под налягане за 20-25 минути. Лукът и празът се почистват, измиват и се нарязват.

Лукът се овкусява с унисос. Сгорещява се олио и се запържват воденичките за 5 минути.

След това се прибавят двата вида лук и бялото вино и се разбърква. Задушава се така, докато омекне хубаво лукът. Разбърквайте почти постоянно, за да не загори.

След като лукът е сготвен овкусете воденичките със сол, вегета, соев сос, черен пипер и унисос. Сипете в чиния и поръсете отгоре с настърган кашкавал.

Пуснете в микровълновата за 20 секунди, колкото кашкавалът да се разтопи отгоре върху воденичките.

Сервирайте биреното мезе топло и с резен лимон. Да ви е сладко!

Воденичките с кашкавал и праз лук са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: