Мляко от кашу

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Мляко от кашу
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Ето една идея от нас за страхотна закуска - овесени ядки, мед, банан и мляко от кашу"

Необходими продукти

  • сурово кашу - 1 ч.ч.
  • трапезна вода - 4 ч.ч.
  • кленов сироп - 1 с.л
  • екстракт от ванилия - 1 ч.л.
  • морска сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително трябва да накиснете ядките от кашу за минимум 3 часа. Ако имате възможност, отделете на този процес 1 нощ.

Изплакнете ядките и заедно с водата поставете в блендера или друг подходящ за целта кухненски уред.

Времето на разбиване зависи от мощността на блендера. Разбивайте до пълното смилане на ядките.

Добавете кленово сироп, шипка сол и ванилията. Отново блендирайте за кратко.

Ако блендерът не е успял да разбие напълно ядките, може да прецедете растителното мляко, за да няма остатъчни частички.

Съхранявайте млякото от кашу в хладилник до 3 дни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: