Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик със спанак и риган

Тутманик със спанак и риган

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Тутманик със спанак и риган
Снимка: Геновева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • тесто - 600 г
  • сирене - 150 г
  • спанак - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • риган
  • сусам
  • зехтин
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме спанака и зеления лук и ги задушаваме в зехтин.

Отделяме белтъка от жълтъка и белтъка го слагаме в спаначената смес, посоляваме и разбъркваме.

Разточваме тестото.

Намазваме със зехтин, изсипваме спаначената смес, сиренето и поръсваме с риган.

Завиваме на руло и режем с нож.

Подреждаме парчетата в тава и оставяме да втаса.

След това отгоре намазваме с жълтък и зехтин.

Поръсваме със сусам и печем селския тутманик на 180 градуса с вентилатор.

Да ви е сладко с този тутманик със спанак и риган.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: