Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ябълков сладкиш по шведски

Ябълков сладкиш по шведски

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Ябълков сладкиш по шведски
Снимка: Ivelina
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Класическа шведска рецепта за ябълков сладкиш, която с удоволствие ще приложим стъпка по стъпка, виждайки снимка на крайния резултат"

Необходими продукти

  • ябълки - 5 белени и нарязани
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.ч. + 2 с.л. (за ябълките )
  • краве масло - 3/4 ч.ч. разтопено
  • яйце - 1 голямо или две малки
  • брашно - 1 ч.ч. /120 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шведският ябълков сладкиш всъщност се нарича шведски пай с ябълки и това е пай без кора.

Намазвате формата си за пай и добавяте директно ябълките. Какво го прави пай? Ами вие правите тесто от масло, яйце, брашно и захар и добавяте директно върху ябълките. Това тесто прониква през ябълки, докато се пече, и прави кора отгоре.

Тази рецепта е толкова проста. Лесно е за начинаещи пекари или просто за бърз десерт през седмицата.

Първо, ще обелим и нарежем ябълките. Поставяме ги в намазнена форма за пай. Разбъркайте ябълките с канела и захар.

В отделна купа смесете леко охладено разтопено масло и разбито яйце.

Добавете брашно и захар и разбъркайте до гъста консистенция. На снимките съм показала.

С лъжица поставете тази смес върху ябълките си и печете при 200 градуса за 30-35 минути.

Любимият ми начин да сервирам този ябълков сладкиш е, когато е все още леко топъл го покривам с ванилов сладолед и бита сметана.

Насладете се на автентичния шедски ябълков пай!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: