Свински ребра с ориз в гювеч

26/10/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го изпържете до златисто в тиган със зехтин (без кървавицата).

Извадете и заделете. Обелете картофа и го нарежете на колелца.

Изпържете го в същата мазнина. Извадете и заделете.

Добавете ориза и запържете за кратко. Върнете месото.

Сложете подправките, нахута и изчакайте да заври.

Прехвърлете в гювеч. Подредете картофите отгоре и резенчетата домат.

Поставете двете парчета кървавица и чесъна в средата.

Поставете ребрата в гювеч в студена фурна на 250 градуса за 15 минути.

Намалете след това на 200 и печете свинските ребра с ориз в гювеч до готовност.

Италиански дълбок тиган с капак 24 см-25%
Качество без компромис:
Италиански дълбок тиган с капак 24 см
79.00 лв.
59.00 лв.
Виж ››

Удобен за готвене дълбок тиган, в който ястията сами се готвят. С незалепващо покритие, удобна дръжка и стъклен огнеупорен капак

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар