Маймунски хляб без мая

НикиНики
Новак
80
247
663
4
26/10/2020
"Не се тюхкайте, че сте забравили маята, маймунският хляб става вкусен и без нея"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си смесваме топлото мляко, яйцето и маслото. Дабавяме захарта и солта и бъркаме, докато се разтворят.

Добавяме брашното и разбъркваме, накрая добавяме кваса.

Размесваме хубаво и оставяме около 30 минути. Омесваме добре до получаване на гладко тесто.

Покриваме отново тестото и оставяме да втаса. След като е втасало, разделяме на топки.

В средата на всяка слагаме от предварително пасираната смес от зехтин, чесън и магданоз.

Поставяме топките в намазнена тава.

Оставяме маймунския хляб отново да втаса.

След това печем маймунския хляб без мая в предварително нагрята фурна на 180°C до готовност.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар