Начин на приготвяне
Предварително загрейте фурната на 180 градуса.
В дълбока купа разбийте с миксер яйцата и захарта (бялата и ваниловата). Сместа трябва да пухне и почти да удвои обема си. За целта използвайте миксера на максимална степен.
В отделна купа смесете брашното, гриса и бакпулвера.
Започнете да ги добавяте към яйчената смес. Добавяйте по една лъжица и разбърквайте внимателно със силиконова шпатула. Не бива да бъркате агресивно, за да не падне обемът на сместа.
Щом смесите всички съставки, изсипете съдържанието в тавичка.
Сложете я във фурната и печете около 30-35 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Когато реването е готово, го извадете от фурната. Ред е да го залеете с прясното мляко, което предварително сте изкарали от хладилника.
Добре е да бъде на стайна температура. Наливайте бавно и изчаквайте, докато се поеме цялото количество течност.
Отгоре украсете арменското реване с грис и брашно с кокосови стърготини или друг избран от вас продукт (сметана, сладолед също е много подходящо).