Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Арменско реване с грис и брашно

Арменско реване с грис и брашно

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Арменско реване с грис и брашно
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"На арменското реване му отива и сладолед, и сметана и каквото още ви хрумне - чудесен десерт за всеки ден"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • ванилена захар - 10 г
  • грис - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • прясно мляко - 800 мл
  • За декорация
  • кокосови стърготини
  • сладолед - или сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната на 180 градуса.

В дълбока купа разбийте с миксер яйцата и захарта (бялата и ваниловата). Сместа трябва да пухне и почти да удвои обема си. За целта използвайте миксера на максимална степен.

В отделна купа смесете брашното, гриса и бакпулвера.

Започнете да ги добавяте към яйчената смес. Добавяйте по една лъжица и разбърквайте внимателно със силиконова шпатула. Не бива да бъркате агресивно, за да не падне обемът на сместа.

Щом смесите всички съставки, изсипете съдържанието в тавичка.

Сложете я във фурната и печете около 30-35 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Когато реването е готово, го извадете от фурната. Ред е да го залеете с прясното мляко, което предварително сте изкарали от хладилника.

Добре е да бъде на стайна температура. Наливайте бавно и изчаквайте, докато се поеме цялото количество течност.

Отгоре украсете арменското реване с грис и брашно с кокосови стърготини или друг избран от вас продукт (сметана, сладолед също е много подходящо).

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: