Арменско реване с грис и брашно

Аника ВойтАника Войт
Копирайтър
177
615
1k
18
19/10/2020
"На арменското реване му отива и сладолед, и сметана и каквото още ви хрумне - чудесен десерт за всеки ден"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо242
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната на 180 градуса.

В дълбока купа разбийте с миксер яйцата и захарта (бялата и ваниловата). Сместа трябва да пухне и почти да удвои обема си. За целта използвайте миксера на максимална степен.

В отделна купа смесете брашното, гриса и бакпулвера.

Започнете да ги добавяте към яйчената смес. Добавяйте по една лъжица и разбърквайте внимателно със силиконова шпатула. Не бива да бъркате агресивно, за да не падне обемът на сместа.

Щом смесите всички съставки, изсипете съдържанието в тавичка.

Сложете я във фурната и печете около 30-35 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Когато реването е готово, го извадете от фурната. Ред е да го залеете с прясното мляко, което предварително сте изкарали от хладилника.

Добре е да бъде на стайна температура. Наливайте бавно и изчаквайте, докато се поеме цялото количество течност.

Отгоре украсете арменското реване с грис и брашно с кокосови стърготини или друг избран от вас продукт (сметана, сладолед също е много подходящо).

Мерителни лъжици с купа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.78 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар