Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Ирландска празена супа

Ирландска празена супа

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Ирландска празена супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • праз - 700 г
  • моркови - 2 бр. по желание
  • масло 50 г
  • бульон - 750 г зеленчуков
  • прясно мляко - 300 мл
  • овесено брашно - 40 г
  • черен пипер
  • сол
  • за гарниране
  • сметана - 6 с.л. готварска
  • магданоз - 3 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много хубаво почистете праз. Срежете го надлъжно и го измийте със студена вода. Махнете най-външните листа и го нарежете на съвсем малки парчета. Почистете и нарежете на ситни кубчета морковите. Леко го осолете.

Загрейте маслото и запържете праза за 4-5 минути. Налейте бульона и млякото и кипнете. Захлупете и варете супата за 15 минути на тих огън. Когато празът омекне съвсем, овкусете с черен пипер и сол.

Добавете овесеното брашно, хубаво разбъркайте, за да се разтвори и варете още 20 минути на тих огън.

Поднесете ирландската празена супа, овкусена с лъжица сметана и пресен магданоз.

Вкусна и засищаща лучена супа!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: