Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа със спанак и ориз

Агнешка супа със спанак и ориз

Агнешка супа със спанак и ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
67 мин.
Порции
4
"Пожелаваме ви приятен апетит с купичка агнешка супа със спанак и ориз"

Необходими продукти

  • джолан - 1 бр. агнешки
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • спанак - 500 г
  • ориз - 1 к.ч
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • девесил
  • за застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 125 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешка супа със спанак и ориз за ценители.

Сложете агнешкия джолан в тенджера под налягане с малко сол и го сварете за половин час. Извадете, оставете да се охлади и накъсайте месото на парчета.

Нарежете лука, моркова и спанака на дребно. Задушете ги в друга тенджера с 3 с.л олио. Налейте бульона от месото (предварително прецеден). Добавете ориза, месото и поправките. Варете до готовност на ориза.

В купичка разбъркайте жълтъка, киселото мляко и брашното. Сложете един черпак застройката, разбъркайте и сложете втори.

Щом се уеднаквят температурите, излейте цялата застройка в тенджерата с агнешката супа. Върнете на котлона и изчакайте да заври. Махнете и сервирайте в дълбоки купички готовата супа с агнешко и ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: