Начин на приготвяне
Агнешка супа със спанак и ориз за ценители.
Сложете агнешкия джолан в тенджера под налягане с малко сол и го сварете за половин час. Извадете, оставете да се охлади и накъсайте месото на парчета.
Нарежете лука, моркова и спанака на дребно. Задушете ги в друга тенджера с 3 с.л олио. Налейте бульона от месото (предварително прецеден). Добавете ориза, месото и поправките. Варете до готовност на ориза.
В купичка разбъркайте жълтъка, киселото мляко и брашното. Сложете един черпак застройката, разбъркайте и сложете втори.
Щом се уеднаквят температурите, излейте цялата застройка в тенджерата с агнешката супа. Върнете на котлона и изчакайте да заври. Махнете и сервирайте в дълбоки купички готовата супа с агнешко и ориз.