Агнешка супа със спанак и ориз

15/10/2020
Приготвяне7 мин.
Готвене60 мин.
Общо67 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Агнешка Супа

Начин на приготвяне

Агнешка супа със спанак и ориз за ценители.

Сложете агнешкия джолан в тенджера под налягане с малко сол и го сварете за половин час. Извадете, оставете да се охлади и накъсайте месото на парчета.

Нарежете лука, моркова и спанака на дребно. Задушете ги в друга тенджера с 3 с.л олио. Налейте бульона от месото (предварително прецеден). Добавете ориза, месото и поправките. Варете до готовност на ориза.

В купичка разбъркайте жълтъка, киселото мляко и брашното. Сложете един черпак застройката, разбъркайте и сложете втори.

Щом се уеднаквят температурите, излейте цялата застройка в тенджерата с агнешката супа. Върнете на котлона и изчакайте да заври. Махнете и сервирайте в дълбоки купички готовата супа с агнешко и ориз.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар