Пържено пиле с гъби и лук

14/10/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • гъби - 6 бр.
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • чушки - по 1/2 зелена, червена, жълта
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • люта чушка - суха
* мерки и количества
Пържено Пиле

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки.

Обелете гъбите и нарежете на филийки. Зеленчуците нарежете на ленти.

В тиган загрейте 3 с.л олио и изпържете гъбите до златисто. Извадете и заделете.

Сложете месото в тигана. Изчакайте леко да се запържи и добавете моркова и чушките.

Запържете ги добре и върнете губите в тигана.

Сложете лука и праза, а след няколко минути и подправките.

Нарежете сухата чушка и пържете до готовност на пърженото пиле и всички продукти.

Оставете леко да се охлади и сервирайте пърженото пиле с гъби и лук с чаша студена бира.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар