Пържено пиле с гъби и лук

Пържено пиле с гъби и лук
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • гъби - 6 бр.
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • чушки - по 1/2 зелена, червена, жълта
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • люта чушка - суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки.

Обелете гъбите и нарежете на филийки. Зеленчуците нарежете на ленти.

В тиган загрейте 3 с.л олио и изпържете гъбите до златисто. Извадете и заделете.

Сложете месото в тигана. Изчакайте леко да се запържи и добавете моркова и чушките.

Запържете ги добре и върнете губите в тигана.

Сложете лука и праза, а след няколко минути и подправките.

Нарежете сухата чушка и пържете до готовност на пърженото пиле и всички продукти.

Оставете леко да се охлади и сервирайте пърженото пиле с гъби и лук с чаша студена бира.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: