Сладкиш Агнеса

АлбенаАлбенаНовак
18/02/2012
"От баба си съм научила как се приготвя сладкиш Агнеса, но знам, че някои от вас го приготвят по различен начин. Каква е вашата рецепта за Агнеса?"
Приготвяне2 мин.
Готвене40 мин.
Общо42 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 160
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментари7 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пакетчето масло се разбива със захарта, прибавят счуканите или смлени орехи, брашното и 4 белтъка разбити на сняг. Разбърква се и се пече в намазана тавичка посипана с брашно около 30 - 40мин. при 180 градуса.

Разбиват се 4 жълтъка с пудрата захар и ванилията.

След като се опече и изстине, сладкиша се залива с жълтъците и се оставя да засъхне. Поръсва се с канелата по желание.

Рейтинг

5 12
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
ЖЕНИ
ЖЕНИ
06.12.2013 15:17
Стана превъзходен,нямам думи!
5
0
Буба
Буба
04.12.2013 11:10
Със сурови жълтъци ли се консумира?
2
2
Мария
Мария
03.12.2013 16:53
Чудесен сладкиш!
Аз го знам като „Агнес".
0
0