Начин на приготвяне
Кравето масло (на стайна температура) се разбива на пухкав крем заедно със захарта.
Едно по едно се прибавят яйцата, като разбиването продължава. Добавя се ванилова захар и щипка сол.
Брашното, бакпулвера и какаото се смесват и пресяват. На порции при постоянно разбъркване се добавят към останалите продукти.
Получава се малко по-гъста смес, която се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена тавичка.
Крушите се обелват и почистват от семки. Нарязват се по дължина на не много дебели резенчета и подреждат в кръг върху тестото.
Шоколадовият сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
Когато е готов, още топъл се намазва с разтворено в малко вода кайсиево сладко.
По желание шоко сладкиша с круши може да се поръси и с пудра захар.