Начин на приготвяне
Застелете правоъгълна тава с размери около 24 см с хартия за печене, като покриете добре и стените. Разтопете шоколада и маслото на водна баня и оставете леко да се охлади. Добавете едно по едно яйцата, като разбърквате добре.
Последователно добавете останалите продукти - захарта, брашното, солта, бакпулвера, кафето и портокаловата кора. Разбийте хубаво с миксер, като накрая добавите и орехите, обърквайки вече с шпатула.
Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна, за около 25 минути. Внимавайте при печенето, защото средата трябва да е лепкава и мека, краищата да са по-добре запечени. Охладете готовия сладкиш и го украсете отгоре с разтопен шоколад.
Коментари