Начин на приготвяне
Чаената чаша е с вместимост 150 мл.
Разбийте с помощта на миксер яйцата заедно с ванилията и захарта. На части добавяйте и останалите посочните продукти, като разбивате с миксера след всяка една добавена съставка.
Брашното трябва да е пресято с бакпулвера. Добавя се последно.
Накрая се получава лепкаво и гъсто тесто. Покрийте го и го приберете в хладилник за поне половин час.
Извадете охладеното тесто. Намазнете ръцете си с олио и откъсвайте малки парчета от него, които се оформят на топченца, не по-големи от мандарина.
Пригответе си тави с хартия за печене. Наредете курабиите на разстояние една от друга, защото при печенето ще се надуят.
Поръсете курабийките със захар.
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор) и изпечете ароматните сладки до готовност - около 12-13 минутки.
Курабийките с портокал и заквасена сметана са чудни!