ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани пилешки хапки

Панирани пилешки хапки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k8802
Панирани пилешки хапки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
01/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • бира - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на ивички или хапки.

В купа се смесват едната чаша брашно, солта, червеният, черният пипер, кърито и чесънът на прах. Разбъркват се, докато се смесят хубаво.

В друга купа се смесват бирата и другата чаша брашно, като се разбъркват до получаване на еднородна смес.

Пилешките хапки една по една се овалват първо в сухите съставки, а после в бирената смес.

Изпържват се в сгорещено олио от двете страни, докато панирани пилешки хапки станат хрупкави и със златист цвят.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: